jueves, 12 de febrero de 2015

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya presenta el cartell de la 21a edició. (Castellano a continuación)

LA MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERICÀ DE CATALUNYA PRESENTA
EL CARTELL DE LA 21a EDICIÓ

Organitzat per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà, es celebrarà a Lleida del 10  al 17 d’abril.
   




La Mostra,  que se celebrarà a Lleida del 10 al 17 del proper mes d'abril, ha presentat el cartell de la seva 21a edició: una creació del pintor de La Seu d'Urgell Perico Pastor.

Nascut a la Seu d' Urgell l’any 1953, va estudiar a Barcelona i es va traslladar a Nova York l'any 1976, on va residir dotze anys . Va publicar les seves il·lustracions a "Harper 's" , "The Village Voice" i a "The New York Times". L’any 1980 va exposar per primera vegada en el Cornelia Street Cafe de Nova York i al 1983 a la galeria Estampa de Madrid. Des de llavors compagina il·lustració i pintura, Nova York i Barcelona amb exposicions també a Madrid, Granada, Hong Kong, París, Tòquio, etc. Des del 1989 viu a Barcelona dedicat plenament a la pintura, la il·lustració en premsa ( "El País" , "Internacional Herald Tribune" o "La Vanguardia") i altres projectes.

El pintor explica que, en aquesta ocasió, per celebrar la 21 edició de la Mostra, ha volgut fixar-se i donar continuïtat a cartells d’edicions anteriors. Una feina que ha declarat “m’ha resultat molt agradable. No he volgut complicar-me gens i encara que vaig fer inicialment dues versions, finalment m’he decantat per destacar el que és una referència universal del cinema i tot un tòpic: la cadira del director de cinema”. Un cadira de director que mira cap a una platja que bé podria ser la protagonista d’alguna de les pel·lícules de La Mostra de l’edició d’enguany. 

SECCIONS OFICIALS, PREMIS I ACTIVITATS OMPLIRAN LA 21a EDICIÓ DE LA MOSTRA  

Recordem breument que la Mostra comptarà amb les Seccions Oficials de LlargmetratgesCurtmetratges i Documentals. 
També tindran lloc les habituals Sessions Especials, els Matinals infantils, el Festival iberoamericà de publicitat “El Sol”, i com és habitual hi haurà una exposició. 
Durant la inauguració del certamen, el divendres 10 d'abril,  es concediran els  Premis d’Honor de la Mostra, els Premis Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català i el Premi Ángel Fernández Santos.


CASTELLANO:
LA MOSTRA DE CINE LATINOAMERICANO DE CATALUÑA PRESENTA EL CARTEL DE LA 21a EDICIÓN

Organizado por el Ajuntament de Lleida y el Centro Latinoamericano, se celebrará en Lleida del 10  al 17 de abril.


La Mostra, que se celebrará en Lleida del 10 al 17 del próximo mes de abril, ha presentado el cartel de su 21a edición: una creación del pintor de La Seu d'Urgell Perico Pastor.

Nacido en la Seu d’Urgell en 1953, estudió en Barcelona y se trasladó a Nueva York el año 1976, donde residió doce años. Publicó sus ilustraciones en “Harper’s”, “The Village Voice” y en “The New York Times. En 1980 expuso por primera vez en el Cornelia Street Cafe de Nueva York y en el 1983 en la galería Estampa de Madrid. Desde entonces compagina ilustración y pintura, Nueva York y Barcelona con exposiciones también en Madrid, Granada, Hong Kong, París, Tokio, etc. Desde el 1989 vive en Barcelona dedicado plenamente a la pintura, la ilustración en prensa (“El País”, “Internacional Herald Tribune” o “La Vanguardia”) y otros proyectos.

El pintor explica que, en esta ocasión, para celebrar la 21a edición de la Mostra, ha querido fijarse y dar continuidad a carteles de ediciones anteriores. Un trabajo que ha declarado “me ha resultado muy agradable. No he querido complicarme nada y aunque inicialmente realicé dos versiones, finalmente me he decantado por destacar lo que es una referencia universal en el cine y todo un tópico: la silla del director de cine”. Un silla de director que mira hacia una playa que bien podría ser  la protagonista de alguna de las películas de La Mostra de esta nueva edición. 

SECCIONES OFICIALES, PREMIOS Y ACTIVIDADES LLENARAN LA 21a EDICIÓN DE LA MOSTRA  

Recordamos brevemente que la Mostra contará con las Secciones Oficiales de LargometrajesCortometrajes y Documentales. 
También tendrán lugar las habituales Sesiones Especiales, los Matinales infantiles, el Festival iberoamericano de publicidad “El Sol”, y como es habitual habrá una exposición. 
Durante la inauguración del certamen, el viernes 10 de abril,  se concederán los  Premios de Honor de la Mostra, los Premios Jordi Dauder a la creatividad en el cine catalán y el Premio Ángel Fernández Santos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario