martes, 27 de enero de 2015

20é Minifestival de Música Independent en Barcelona (Catalán - Castellano) Recomendado por MiRollo




Benvolguts amics i amigues.
Fa més de vint anys, els que ara som organitzadors d ́aquest festival editàvem un parell de fanzines anomenats Miracles For Sale i Marca Acme. La necessitat de portar a Barcelona grups dels que parlàvem a les nostres pàgines, o artistes que ens semblaven interessants però que ho tenien complicat per venir a tocar a la nostra ciutat, ens va portar a l ́aventura d ́organitzar un petit festival que, poc a poc, ha aconseguit el seu petit espai dins l'agitada vida musical de la ciutat. I ho ha fet a força de donar prioritat a l' interès de les propostes per sobre del seupoder de convocatòria. La nostra voluntat ha estat sempre descobrir al nostre públic noves propostes dins del panorama independent internacional o recuperar interessants artistes potser injustament oblidats i, alhora, exercir de dinamitzadors de l'escena local, quelcom sempre important per a nosaltres.

Estimados amigos y amigas,
Hace más de veinte años, a los que ahora somos Organizadores de este festival editábamos un par de fanzines llamados Miracles For sale y Marca Acme. La necesidad de traer a Barcelona grupos de los que hablábamos en nuestras páginas, o artistas que nos parecían interesantes pero lo tenían complicado para venir a tocar a nuestra ciudad, nos llevó a la aventura de organizar un pequeño festival que, poco a poco, ha conseguido su pequeño espacio dentro la agitada vida musical de la ciudad. Y lo ha hecho a base de dar prioridad al interés de las propuestas por encima del su poder de convocatoria. Nuestra intención ha sido siempre descubrir a nuestro público nuevas propuestas dentro del panorama independiente internacional o recuperar interesantes artistas injustamente olvidados y, al mismo tiempo, ejercer de dinamizadores de la escena local, algo básico para nosotros.



CONCERT ESPECIAL 20è ANIVERSARI DISSABTE · 17 DE GENER DE 2015 · 21:00 Hores
CONCIERTO ESPECIAL 20 ANIVERSARIO SÁBADO 17 DE ENERO DE 2015 · 21:00 Horas
SALA MONASTERIO (Moll de Mestral, 30 · Metro Ciutadella/Vila Olímpica) · Entrada gratis
THE FADED FLOWER / Barcelona /
ANA BEJAR (Usura, Orlando,...) / Madrid /
XESCA FORT (Alias Galor)/ Vilanova /
ESTEVE MASCLANS / Barcelona /
PER CONFIRMAR

XX MINIFESTIVAL DE MÚSICA INDEPENDENT · DISSABTE 27 DE FEBRER DE 2015 · 18:30 Hores
XX MINIFESTIVAL DE MÚSICA INDEPENDIENTE · SÁBADO 28 DE FEBRERO · 18:30 Horas
ESPAI JOVE LES BASSES (Teide, 20 · Metro Vilapicina) · Entrada anticipada 10 € - Taquilla 13 €
Compra “on line” : www.minifestival.net · www.ticketea.com
THE CLOSE LOBRSTERS/ Glasgow /
MICHEL CLOUP DUO (Diabologum, Experience) / Toulouse /
THE MANHATTAN LOVE SUICIDES / Leeds /
THE SCHOOL / Cardiff /
LINDA GUILALA / Vigo /
THE DOUBLE SHAME / Girona /
LA LEGENDARIA FAMILIA STINSON / Barcelona

MiniFNAC – EL MINIFESTIVAL A L ́ ILLA DIAGONAL 31 DE GENER DE 2015
· 18:30 HORES - ENTRADA GRATUITA ·
AUDITORI FNAC LA ILLA DIAGONAL
LA LEGENDARIA FAMILIA STINSON / Barcelona /
TBA
MiniFNAC – EL MINIFESTIVAL A L ́ ILLA DIAGONAL 14 DE FEBRER DE 2015
· 18:30 HORES - ENTRADA GRATUITA ·
AUDITORI FNAC LA ILLA DIAGONAL
RETIRADA / Barcelona /
FLANAGAN / Barcelona /
Organitza: Associació Minifestival de Música Independent
Col·laboren: Espai Jove Les Basses, Estrella Damm, La Capsa del Prat.
Amb el suport de Ajuntament de Barcelona i Estrella Damm
Premsa: minifestival@telefonica.net
Informació: minibarcelona@gmail.com
Web: www.minifestival.net
Twitter: @minifestivalpop

20è MINIFESTIVAL DE MÚSICA INDEPENDIENT DE BARCELONA
XX MINIFESTIVAL DE MÚSICA INDEPENDENT · DISSABTE 27 DE FEBRER DE 2015 · 18:30 Hores
XX MINIFESTIVAL DE MÚSICA INDEPENDIENTE · SÁBADO 28 DE FEBRERO · 18:30 Horas
ESPAI JOVE LES BASSES (Teide, 20 · Metro Vilapicina) Entrada anticipada 10 € - Entrada Taquilla 13 €


THE CLOSE LOBSTERS (Glasgow)


Arriba al Minifestival una de les bandes fonamental s per entendre què va passar musicalment a finals dels vuitanta. The Close Lobsters va ser una de les bandes que van protagonitzar l' anomenat C86 que va inundar les Illes Britàniques aquells dies, juntament amb grups inoblidables com The Pastels, The Wedding Present, Primal Scream o McCarthy. Van publicar dos fantàstics Lps per al segell Fire Records ("Foxhead Stalks this Land" i "Headache Rethoric") així com un munt d' inoblidables Eps, tots gravats entre 1986 i 1989. Fa uns anys Fire Records va recopilar alguns dels seus èxits en l'indispensable "Forever, until victory", i el 2012 van reaparèixer sobre els escenaris. Des de llavors fan un parell de concerts a l'any per Europa, i el 2015 ens ha tocata Barcelona. A més, estan preparant temes per a unnou Lp que apareixerà en breu!

Llega al Minifestival una de las bandas fundamental es para entender qué sucedió musicalmente a finales de los ochenta. The Close Lobsters fueron una de las bandas que protagonizaron el llamado C86 que inundó las Islas Británicas esos días, junto con grupos inolvidables como The Pastels, The Wedding Present, Primal Scream o McCarthy. Publicaron dos fantásticos Lps para el sello Fire Records (“Foxhead Stalks this Land” y “Headache Rethoric”) así como un montón de inolvidables Eps, todos entre1986 y 1989. Hace unos años Fire Records recopiló algunos de sus éxitos en el indispensable “Forever, until victory”, y en 2012 reaparecieron sobre los escenarios. Desde entonces
hacen un par de conciertos al año por Europa, y en 2015 nos ha tocado a Barcelona. Además, están preparando temas para un nuevo Lp que aparecerá en breve!

THE SCHOOL (Cardiff)


Arriba el grup més nombrós que hem tingut mai al Minifestival, ni més ni menys que vuit músics estaran sobre l'escenari de l ́Auditori de Les Basses. Sorgits a Cardiff i liderats per la Liz (veu antigament dels THE LOVES), The School han sabut assimilar l ́ influència dels “girl-groups” dels anys seixanta (THE RONETTES, THE SHANGRI-LA'S) amb la lluminositat dels grups de pop folk actuals (BELLE & SEBASTIAN, CAMERA OBSCURA). Des del seu fitxatge per Elefant Records l'any 2007, han publicat un grapat de singles i diversos discos que ens han fet tremolar de tendresa i emoció Llega el grupo más numeroso que hemos tenido nunca en el Minifestival, nada menos que ocho músicos estarán sobre el escenario de Les Basses. Surgido en Cardiff y liderado por Liz (voz, antiguamente en THE LOVES), The School han sabido asimilar la influencia de los girl-groups delos años sesenta (THE RONETTES, THE SHANGRI-LA's) con la luminosidad de los grupos de pop folk actuales (BELLE & SEBASTIAN, CAMERA OBSCURA). Desde su fichaje por Elefant Records el año 2007, han entregado un puñado de singles y varios discos que nos han hecho temblar de ternura y emoción.

MICHEL CLOUP DUO (Toulouse)


Michel Cloup va ser, i amb això ja n'hi hauria prouperquè no te'ls perdessis, el líder de Diabologum i d ́ Experience, segurament dos dels grups més importants i influents que ha donat França a les últimes dècades. L ́any 2011 va publicar un fantàstic primer disc titulat "La nostra Silence" (2011) que obria la seva nova etapa com a Duo, al costat de Pactrick Cartier, també bateria d ́Experience. Ara venen al Minifestival per presentar el seu nou Lp "Minuit dans tes bres" (2014).

Michel Cloup fue, y con eso bastaría para que no telos perdieras, el líder de Diabologum y Experience, seguramente dos de los grupos más importantes e influyentes que ha dado Francia en las úlimas décadas. En 2011 publicó un fantástico primer discotitulado "Notre Silence" (2011) que abría su nueva etapa como Duo, junto a Pactrick Cartier, también batería de Experience. Ahora vienen al Minifestival para presentar su nuevo Lp "Minuit dans tes bras" (2014).

THE MANHATTAN LOVE SUICIDES (Leeds)

The Manhattan Love Suicides es va formar l ́any 2006, i es va disoldre al 2009. Durant aquest període de temps, van llançar un álbum carregat d ́un maravellos “lo-fi” una explosió brutal de “noise-pop”. Va ser un àlbum escrit i gravat ràpidament, amb la finalitat de capturar l'esperit de la banda tal com es trobava en aquell moment. Després d'aquest àlbum, es va embarcar en una espiral de tres anys sense parar: van tocar al Festival SXSW d ́Austin en dues ocasions, així com concerts a Nova York, San Francisco, Filadèlfia, Washington DC, Amsterdam, Hamburg i diversos tours per tot el Regne Unit. Els concerts eren estridents , sorollósos i caòtics, i amb una durada mitja de només 20 minuts sense parar,” hit and run” ! El seu so cru i aspre (bé, amb ganxos pop a través del Scuzz) es va materialitzar en diversos singles de 7”, També en una edición limitada (i escencial) en CD de 27 pistes anomenada “Burnt Out Landscapes”, publicada just abans de la seva disolució l ́ estiu de 2009. Però ara estan de tornada, amb un nou àlbum en Squirrel Records/Odd Box Records, i un munt de concerts en viu . El so de The Manhattan Love Suicides torna millor que mai!

La banda de Leeds The Manhattan Love Suicides se formó en 2006 , y se disolvió en 2009. Durante este periodo de tiempo, lanzaron un álbum lleno de maravilloso "lo-fi" con una explosión brutal de "noise -pop". Fue un álbum escrito y grabado rápidamente, con el fin de capturar el espíritu de la banda tal como se encontraba en ese momento. Después de este álbum, se embarcaron en una espiral de tres años sin parar: tocaron en el Festival SXSW de Austin (USA) en dos ocasiones, así como conciertos en Nueva York, San Francisco, Filadelfia, Washington DC, Amsterdam, Hamburgo así como varios tours por el Reino Unido. Sus conciertos eran estridentes, ruidosos, caóticos y con una duración media de unos 20 minutos sin parar, "hit and run"! Su sonido crudo y áspero (con concesiones pop a través del “Scuzz”) se materializó en varios singles de 7 ", así como también en una edición limitada (y esencial) en CD de 27 pistas llamada" Burnt Out Landscapes", publicada justo antes de su disolución el verano de 2009. Pero ahora están de vuelta, con un nuevo álbum en Squirrel Records / Odd Box Records, y un montón de conciertos en vivo. El sonido de The Manhattan Love suicidio vuelve mejor que nunca!

LINDA GUILALA (Vigo)

No hi ha dubte que hi haurà un abans i un després de "Xeristar" en la carrera d ́aquest grup gallec. Pot ser que sigui l ́espai de temps que s'han pres des del seu anterior EP, en el qual han estat produint al seu Estudi Kaiju a grups com AXOLOTES MEXICANOS, WHEN NALDA BECAME PUNK o LOS BONSÁIS. O potser és l ́incorporació definitiva de Bruno Mosquera com a guitarrista, que ha aportat aquest mur de so que anaven buscant l ́Iván i l ́Eva. Però el cas és que estem sens dubte davant la seva millor col·lecció de cançons, 6 composicions, intenses, electritzants, que van del furiós al narcòtic, entre LOS PLANETAS, RIDE, CLÍNIC, MY BLOODY VALENTINE i els SPIRITUALIZED més espacials i ultrasònics. http://elefant.com/grupos/linda-guilala.

No cabe duda que va a haber un antes y un después de “Xeristar” en la carrera de LINDA GUILALA. Puede que sea ese espacio de tiempo que se han tomado desde su anterior EP, en el que han estado produciendo en sus estudios Kaiju a grupos como AXOLOTES MEXICANOS, WHEN NALDA BECAME PUNK o LOS BONSÁIS. Puede que sea la incorporación definitiva de Bruno Mosquera como guitarrista, que ha aportado ese muro de sonido que tanto andaban buscando Iván y Eva. Pero el caso es que estamos sin duda ante su mejor colección de canciones, seis composiciones, intensas, electrizantes, que van de lo furioso a lo narcótico, entre LOS PLANETAS, RIDE, CLINIC, MY BLOODY VALENTINE y los SPIRITUALIZED más espaciales y ultrasónicos. http://elefant.com/grupos/linda-guilala.

THE DOUBLE SHAME (Girona)

Banda independent de manual. La seva història correparal·lela a la del Minifestival, més de vint anys al peu del canó pel simple plaer de ser-hi, enviant-nos els seus incompresos treballs i col·laborant en els nostres fanzines. Són el grup amb més participacions en el Minifestival, com DOUBLE SHAME o amb totes les seves mutacions genètiques: UP TO YOU, LA FARMÀCIA ELÈCTRICA o ELS HIDROM URS. Després de mil i una transformacions a dia d'avui el quartet el formen els Brun i els Valderrama brothers. El seu primer enregistrament professional és el single de tres temes "SoundClubStudio2014", on conserven el seu so propi i fan que la gent balli mentre escoltenrock de veritat, excusa perfecta per portar-los de nou a l'edició número 20 del Minifestival.

Banda independiente de manual. Su historia corre paralela a la del Minifestival, más de veinte años al pie del cañón por el simple placer de estar ahí, enviándonos sus incomprendidos trabajos y colaborando en nuestros fanzines. Son el grupo con más participaciones en el Minifestival, como DOUBLE SHAME y con todas sus mutaciones genéticas: UP TO YOU, LA FARMÀCIA ELÈCTRICA o ELS HIDROMURS. Tras mil y una transformaciones a día de hoy el cuarteto lo forman los Brun y los Valderrama brothers. Su primera grabación profesional es el single de tres temas “SoundClubStudio2014” donde conservan su sonido propio y hacen que la gente baile mientras escuchan rock de verdad, es una excusa perfecta para traerlos de nuevo a la edición número 20 del Minifestival.

LA LEGENDARIA FAMILIA STINSON (Girona)


Dels sons acústics de la seva creació l ́any 2008 i la seva estrena a l ́Ep del 2010 “Palacios de hielo”, al pop de tall tradicional de la seva estrena amb un llarg amb “Expertos paracaidistas”. El quartet de Barcelona grava en quatre dies d'octubre del 2013 “El año que todo pasó”, un acostament a la música americana d'arrels i al rock. Canten encastellà ja que són un grup ambiciós que vol arribar al gran públic i els busquen aires a Quique González, Los Secretos o Los Madison, però els més valents i entusiastes enamorats de les seves meravelloses cançons troben detalls dels més grans artistes del rock acústic com Bob Dylan, Gram Parsons, George Harrison o Jeff Buckley. Paraules majors.

De los sonidos acústicos de su creación en el 2008 y su estreno en EP del 2010 “Palacios de hielo”, al pop de corte tradicional de su estreno en largo con “Expertos paracaidistas”. El cuarteto de Barcelona graba en cuatro días de octubre del 2013 “El año que todo pasó”, un acercamiento a la música americana de raíces y al rock. Cantan en castellano ya que son un grupo ambicioso que quiere llegar al gran público y les buscan aires a Quique González, Los Secretos o Los Madison, pero los más valientes y entusiastas enamorados de sus maravillosas canciones encuentran detalles de los más grandes artistas del rock acústico como Bob Dylan, Gram Parsons, George Harrison o Jeff Buckley. Palabras mayores. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario